Zombieland

8 11 2009

Zombiji so se v zadnjem času že precej uveljavili na filmskem platnu, verjetno med nami ni človeka, ki še ne bi videl nobenega filma o, oz. z zombiji. Večina tovrstnih izdelkov seveda spada pod oznako grozljivk, trilerjev, akcij in podobnega. Povezovanje zombijev s komedijo ni ravno inovacija na platnu, saj je nekaj let nazaj izšel že britanski izdelek, Shaun Of The Dead. Tokrat v režiji novinca Rubena Fleischerja spremljamo zombijado z naslovom Zombieland, kjer so zombiji tarča raznih bolj ali manj inovativnih pobojev.Zombieland

V osredje je postavljen mlad geek, ki ga poznamo pod psevdonimom Columbus, katerega je dobil, ker je bil namenjen v Columbus. Skozi film nam razlaga pravila, ki se jih je držal, da je preživel v t.i. Zombielandu, tako spoznamo tudi njegovo preteklost in njegove želje. Na poti v Columbus sreča Tallahasseaja (nadimek je dobil na enak način kot Columbus), ki živi za pobijanje zombijev in iskanje Twinkijev, prigrizkov, za katere meni, da dajo njegovemu življenju smisel.

V glavnih vlogah sta se zelo dobro znašla Woody Harrelson in Jesse Eisenberg. Woody več kot le zadovolji v vlogi brutalnega iztrebljevalca, enako velja tudi za Eisenberga, kateremu se pristno poda vloga mladega geeka. Woodyju vloga idealno pristoji, niti za trenutek ne dvomimo v njegovo pristnost.Dogajanje je polno humorističnih dogodkov, kar naredi film lepo gledljiv. Tudi akcijski prizori so dobro posneti in dialogi so zanimivi, a ne prinašajo nič novega, prisotnega je mnogo kopiranja drugih filmov,kar pa gledalca niti ne moti toliko, saj igralci svoje delo opravijo dobro.

Verjetno je kdo že zasledil, da je film na IMDb-ju prejel precej visoko oceno glede na žanr, trenutno ima namreč oceno 8.2 in je uvrščen na lestvico top 250. Izdelek je daleč od tovrstne lestvice, a si vseeno zasluži določeno mero priznanja. Glede na to, da ne gre za tipično komedijo ali grozljivko, bi film označil za všečno delo, ki je nadvse primerno za krajšanje dolgih večerov in sprostitev. Film od gledalca ne zahteva nikakršnega mišljenja ali zbranosti, preprosto nam prepusti ogled in zabavo. S tega vidika je film prav gotovo dober izdelek in ga priporočam vsakemu, ki išče film posnet v tovrstne namene.

Ocena: 7/10

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi3 odzivov v “Zombieland”

9 11 2009
bandit (10:25) :

“Zombiji so se v zadnjem času že precej uveljavili na filmskem platnu, ”

v zadnjem času so jih samo na novo odkrili

9 11 2009
bandit (10:25) :

aja, kje si pogledal film? torrenti? ker v kolosej pride šele konec meseca :(

10 11 2009
martek (16:45) :

Upam, da mi w33d ne bo zameril, če ti odgovorim na tole vprašanje. Torrent imaš, če ga želiš na partisu :) .

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !